Wie zijn wij?

Wij zijn Gert & Sija-Anna Hemelaar. Als echte wijnliefhebbers hadden wij al langere tijd de droom om onze eigen wijn te maken. In 2005 zijn we begonnen om die droom werkelijkheid te laten worden, met de opening van onze eigen Wijngaard ‘De Rijsakker’!

Gert & Sija Anna Hemelaar op weg naar de Wijnkeuring der Lage Landen

Wijngaard ‘De Rijsakker’

De naam van Wijngaard ‘De Rijsakker’ komt voort uit haar ligging in Rumpt. Het perceel van de wijngaard ligt namelijk ingeklemd tussen de Raadsteeg (voorzijde) en de Rijsakkerweg (achterzijde). Op het perceel (circa 1 ha.) was vroeger een fruitboomgaard. Bij de aanleg van de wijngaard zijn deze fruitbomen gerooid, en zijn daar druivenstokken voor in de plaats gekomen. In 2007 vierden wij onze eerste oogst!

Onderscheidingen

Op het perceel van Wijngaard ‘De Rijsakker’ staan verschillende druivensoorten, waardoor ook verschillende wijnen kunnen worden gemaakt. Wij maken zowel rode, witte als rosé wijnen. Daarnaast maken we ook enkele bijzondere wijnen van andere fruitsoorten, zoals onze perenwijn. Wij zijn erg trots dat de kwaliteit van onze wijnen ook opvalt tijdens nationale en internationale wijnkeuringen. Onze wijnen worden namelijk met regelmaat onderscheiden met medailles en keurzegels!

Meer dan wijn alleen…

Het maken van heerlijke wijnen is zeker niet het enige waar wij ons mee bezig houden! Wij vinden het namelijk ook erg leuk om mensen meer te weten te laten komen over druiventeelt, het maken van wijn en alles wat daarbij komt kijken, door middel van proeverijen en rondleidingen! Daarnaast delen we graag ook de heerlijke rustige sfeer in en om ons wijngebouw. U bent dan ook van harte welkom voor vergaderingen, workshops of onze bed & breakfast!

Contact

Kennis maken?

Kom gerust eens langs om kennis met ons te maken!
Wij kijken er naar uit!
Contact