Proeverijen & Rondleidingen 2016-12-04T14:53:53+02:00

Proeverijen & Rondleidingen

Hoe gaat het proces van wijnmaken precies in z’n werk? Welke druivensoorten moet je gebruiken om goede wijn te kunnen maken? Kun je in het Nederlandse klimaat wel goede wijn maken? Hoe lang duurt het voordat een wijn klaar is voor consumptie? Deze (en vele andere) vragen krijgen wij voortdurend. Het gehele proces van druiventeelt en het maken van wijn is voor veel mensen fascinerend. Dat geldt voor onszelf ook. Onze fascinatie was zelfs zo groot dat wij zelf wijn zijn gaan maken. In de afgelopen tien jaar zijn wij heel veel te weten gekomen over alles wat met druiventeelt en het maken van wijn te maken heeft. Die kennis hebben wij niet alleen vergaard door veel over dit onderwerp te lezen, en er veel met collega-wijnmakers over te praten, maar vooral ook door te proberen wat voor ons, Wijngaard ‘De Rijsakker’, het beste werkt. Welke druivensoorten zijn het meest geschikt voor onze grond? Welke soort wijnvaten kunnen wij het beste gebruiken? Wanneer kunnen wij het beste oogsten? In de afgelopen jaren hebben wij over al dit soort zaken enorm veel kennis opgedaan!

Gezellig en leerzaam!

Die kennis delen wij graag met anderen door het geven van proeverijen & rondleidingen! Wij geven mensen met veel plezier een kijkje achter de schermen van Wijngaard ‘De Rijsakker’. In een uitgebreide presentatie laten wij zien wat er allemaal komt kijken bij het proces van druiventeelt en het maken van wijn. Uiteraard krijgt u daarbij een rondleiding door de wijngaard, en een kijkje in de wijnkamer. In de proeverij laten wij u graag kennis maken met onze rode, witte en rosé wijnen, en ook onze speciale wijnen, zoals de perenwijn, kunnen worden geproefd. We laten zien hoe het beste geproefd kan worden, en waar je bij het proeven op moet letten. Hierdoor is een wijnproeverij bij Wijngaard ‘De Rijsakker’ niet alleen een heel gezellige, maar zeker ook een hele leerzame activiteit!

Meer weten?

Heeft u zin gekregen in een wijnproeverij met rondleiding? Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op! Wij helpen u graag verder!

Wijnproeverij
Rondleiding
Rondleiding
Wijnpresentatie
Wijnpresentatie
Wijnproeverij